Świeża kasza manna i makaron jajeczny
Świeża Semolinan i makaron jajeczny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 41 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz jajka, mąkę, mąkę z kaszy mannej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 50%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto Maślane Z Cytryną I Semoliną Ze Świeżymi Truskawkami, Pasta House Pasta con Broccoli-jest to sos na bazie Alfredo, który łączy w sobie makaron, świeże grzyby i świeże brokuły, oraz Świeży Makaron.
Instrukcje
Dokładnie przesiać mąkę uniwersalną, mąkę kaszę manną i szczyptę soli. Na czystej powierzchni zrób górę z mieszanki mąki, a następnie zrób głęboką studnię w środku. Jajka rozbij do studni i dodaj oliwę z oliwek.
Jajka ubijamy bardzo delikatnie widelcem, stopniowo wprowadzając mąkę z boków studni. Gdy mieszanina stanie się zbyt gęsta, aby wymieszać ją widelcem, zacznij ugniatać rękami.
Zagnieść ciasto przez 8 do 12 minut, aż będzie gładkie i elastyczne. Pył ciasto i powierzchnię roboczą z kaszy manny w razie potrzeby, aby ciasto nie stało się lepkie. Owinąć ciasto szczelnie w plastik i pozostawić do odpoczynku w temperaturze pokojowej przez 30 minut.
Rozwałkuj ciasto za pomocą maszyny do makaronu lub wałka do ciasta na żądaną grubość.
Pokroić w swój ulubiony styl makaronu lub rzeczy z ulubionym nadzieniem, aby ravioli. Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym garnku, a następnie dodać 4 łyżeczki soli. Gotować makaron do miękkości, ale nie mushy, 1 do 8 minut w zależności od grubości.
Odcedzić natychmiast i wymieszać z ulubionym sosem.