Śródziemnomorska zupa rybna z Garlicky Rouille jest pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 492 kalorie, 51g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 6,31 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać zapasów rybnych, pieprz cayenne, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zupa rybna z chlebem i Rouille, Zupa Rybna Warzywna Z Rouille, oraz Prowansalska zupa rybna z szafranem Rouille.
Instrukcje
1
W średnim rondlu z wrzącej osolonej wody, gotować kostki ziemniaka do miękkości, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Odcedzić, rezerwując 2 łyżki wody do gotowania ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Przełożyć kostki ziemniaczane do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Dodaj zarezerwowaną wodę ziemniaczaną i mielony czosnek i zacieru, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowy
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Wymieszać 1 szklankę oliwy z oliwek w cienkim strumieniu, aż rouille będzie kremowy. Doprawić rouille solą i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
W dużym garnku do zupy podgrzać pozostałą 1/2 szklanki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Dodać pory, cebula, seler, cebula kopru włoskiego i 6 połówek ząbków czosnku i gotować na dużym ogniu, często mieszając, aż warzywa zmiękną i lekko rumiane, o 9 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Koper Włoski
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
9
Dodaj grubo zmielony pieprz, mielony koper włoski, kminek, paprykę, pokruszony szafran i pastę pomidorową i gotuj do pachnącego, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny Pieprz
Koper Mielony
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Uncje Płynu świeżej Wody
Szafran
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
10
Dodać wino do garnka do zupy i gotować, aż prawie odparuje, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Dodać wywar rybny i wiązkę tymianku do garnka i doprowadzić zupę do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Stado Ryb
2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
12
Dodaj Żabnica, dorsz i tuńczyk i gotować zupę, aż ryba jest gotowana przez, O 8 protokół. Wyrzucić wiązkę tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żabnica
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Mandarynki, Każda
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
13
W międzyczasie ułóż plasterki bagietki na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
14
Posmaruj plasterki oliwą z oliwek i posyp z jednej strony oregano. Tosty na plastrach bagietki przez około 5 minut, lub aż tosty będą chrupiące i lekko złociste. Tosty pocierać 2 pozostałe połówki ząbków czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Bagietka
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
15
Kadzi zupę rybną do głębokich misek i wymieszać niektóre z rouille do każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Chochla
16
Podawać garlicky grzanki, parmezan i pozostałe rouille na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.