Śródziemnomorska zupa rybna z Garlicky Rouille

Śródziemnomorska zupa rybna z Garlicky Rouille
Śródziemnomorska zupa rybna z Garlicky Rouille jest pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 492 kalorie, 51g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 6,31 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać zapasów rybnych, pieprz cayenne, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zupa rybna z chlebem i Rouille, Zupa Rybna Warzywna Z Rouille, oraz Prowansalska zupa rybna z szafranem Rouille.

Instrukcje

1
W średnim rondlu z wrzącej osolonej wody, gotować kostki ziemniaka do miękkości, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Odcedzić, rezerwując 2 łyżki wody do gotowania ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Przełożyć kostki ziemniaczane do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj zarezerwowaną wodę ziemniaczaną i mielony czosnek i zacieru, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
5
Wymieszać 1 szklankę oliwy z oliwek w cienkim strumieniu, aż rouille będzie kremowy. Doprawić rouille solą i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
W dużym garnku do zupy podgrzać pozostałą 1/2 szklanki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Dodać pory, cebula, seler, cebula kopru włoskiego i 6 połówek ząbków czosnku i gotować na dużym ogniu, często mieszając, aż warzywa zmiękną i lekko rumiane, o 9 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Koper WłoskiKoper Włoski
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Dodaj grubo zmielony pieprz, mielony koper włoski, kminek, paprykę, pokruszony szafran i pastę pomidorową i gotuj do pachnącego, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
Koper MielonyKoper Mielony
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
SzafranSzafran
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
10
Dodać wino do garnka do zupy i gotować, aż prawie odparuje, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
11
Dodać wywar rybny i wiązkę tymianku do garnka i doprowadzić zupę do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Stado RybStado Ryb
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
12
Dodaj Żabnica, dorsz i tuńczyk i gotować zupę, aż ryba jest gotowana przez, O 8 protokół. Wyrzucić wiązkę tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ŻabnicaŻabnica
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
13
W międzyczasie ułóż plasterki bagietki na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
14
Posmaruj plasterki oliwą z oliwek i posyp z jednej strony oregano. Tosty na plastrach bagietki przez około 5 minut, lub aż tosty będą chrupiące i lekko złociste. Tosty pocierać 2 pozostałe połówki ząbków czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
BagietkaBagietka
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
15
Kadzi zupę rybną do głębokich misek i wymieszać niektóre z rouille do każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
16
Podawać garlicky grzanki, parmezan i pozostałe rouille na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
GrzankiGrzanki

Składniki

1małebagietka cienko krojonabagietka cienko krojona0Batoniki toffi Heathpieprz cayenne, plus więcej do posypaniapieprz cayenne, plus więcej do posypania1żebrożeberko selera naciowego, pokrojone na kawałki 1/2 calażeberko selera naciowego, pokrojone na kawałki 1/2 cala4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filet z dorsza bez skóry, pokrojony na 1-calowe kawałkifilet z dorsza bez skóry, pokrojony na 1-calowe kawałki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1cebula kopru włoskiego-połówka, rdzeń i pokroić na kawałki 1/2 calacebula kopru włoskiego-połówka, rdzeń i pokroić na kawałki 1/2 cala13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamielone nasiona kopru włoskiegomielone nasiona kopru włoskiego2Średnia żółta cebula, posiekanawywar rybny lub 1 kwarta soku z małży rozcieńczony 1 kwartą wodywywar rybny lub 1 kwarta soku z małży rozcieńczony 1 kwartą wody16ząbki czosnku, 8 mielonych, 8 połówekząbki czosnku, 8 mielonych, 8 połówek13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakminek mielonykminek mielony13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calagrubo zmielony pieprzgrubo zmielony pieprz2largespory, tylko białe i delikatne zielone części, połówki wzdłuż i pocięte na 1-calowe kawałkipory, tylko białe i delikatne zielone części, połówki wzdłuż i pocięte na 1-calowe kawałki6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Żabnica lub inna mięsista biała ryba, filmy zewnętrzne bez skóry, ryba pokrojona na kawałki 1 calaŻabnica lub inna mięsista biała ryba, filmy zewnętrzne bez skóry, ryba pokrojona na kawałki 1 cala3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek extra virgin, plus więcej do szczotkowaniaoliwa z oliwek extra virgin, plus więcej do szczotkowania1łyżka czerwony ocet winnycebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1szczyptaSzczypta suszonego oreganoSzczypta suszonego oregano1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan8krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony pieprzŚwieżo zmielony pieprz0Batoniki toffi Heathrozdrobnione nitki szafranurozdrobnione nitki szafranu8krewetki i żyłkiSólSól1Batoniki toffi Heathsłodka paprykasłodka papryka12gałązki tymianku, wiązane w wiązkę sznurkiem kuchennymgałązki tymianku, wiązane w wiązkę sznurkiem kuchennym33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.tuńczyk pokrojony na kawałki o średnicy 1 calatuńczyk pokrojony na kawałki o średnicy 1 cala1( bakłażany)Ziemniak Yukon Gold, obrany i pokrojony w 1-calową kostkęZiemniak Yukon Gold, obrany i pokrojony w 1-calową kostkę

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia74
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn