Śródziemnomorska Pizza z pełnoziarnistą skórką

Śródziemnomorska Pizza z pełnoziarnistą skórką
Przepis śródziemnomorska Pizza z pełnoziarnistą skórką jest gotowy w około 38 minut i zdecydowanie jest doskonałym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 233 kalorie, 8G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz drożdże, bazylię, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wycieczka po Chorwacji i "pizzan extra" (brukselka, orzech i Pesto Pizzan na pełnoziarnistej skórce), AIP Pizza Crust + Kuchnia śródziemnomorska Paleo, oraz Miód Pełnoziarnisty Pizza Crust.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 3 składniki w dużej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać w 1 łyżce oleju. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem. Mąki i 1/2 łyżeczki soli wymieszać z mieszaniną drożdżową. Stopniowo dodawać 1/3 szklanki zimnej wody, mieszając, aż ciasto uformuje kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść do uzyskania gładkości i elastyczności (około 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3
Rozwałkuj ciasto w 9-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
4
Umieścić ciasto na 12-calowej patelni do pizzy pokrytej sprayem do gotowania i posypanej mąką kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PizzyPatelnia Do Pizzy
5
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
6
Umieść plasterki pomidora na papierowych ręcznikach; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj cebulę, cukinia, i czosnek; smażyć 4 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
10
Dodaj karczochy i 1 1/2 łyżki każda z bazylii i oregano; smażyć 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
BazyliaBazylia
11
Drenaż. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
12
Zagniatać krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź; pokryć sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
13
Piec w 400 przez 9 do 10 minut lub do lekko rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Posypać skórką 1/2 szklanki mieszanki serowej. Top z mieszanki warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SerSer
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
15
Posypać 1/4 szklanki mieszanki serowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
16
Ułożyć plastry pomidora na wierzchu sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
SerSer
17
Posypać serem feta oraz pozostałą bazylią i oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FetaSer Feta
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
BazyliaBazylia
18
Piec dodatkowe 6 do 7 minut lub aż skorupa jest złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
19
Podawać natychmiast.

Składniki

3971 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.karczochy ćwiartkowe, osuszonekarczochy ćwiartkowe, osuszone0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)2Batoniki toffi Heathfilety z pstrąga jeziorowego (około każdego)filety z pstrąga jeziorowego (około każdego)2Batoniki toffi HeathSzczypta soli do zagotowania wodySzczypta soli do zagotowania wody1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokruszony ser feta z bazylią i suszonymi pomidoramipokruszony ser feta z bazylią i suszonymi pomidorami2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana świeża bazylia, podzielonaposiekana świeża bazylia, podzielona4ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami12 łyżeczki czosnku w proszku1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekane świeże oregano, podzieloneposiekane świeże oregano, podzielone851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.3/4 szklanki wstępnie rozdrobnionej części-odtłuszczonej mieszanki serów mozzarella i provolone3/4 szklanki wstępnie rozdrobnionej części-odtłuszczonej mieszanki serów mozzarella i provolone1pomidor śliwkowy, cienko pokrojonypomidor śliwkowy, cienko pokrojony1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana czerwona cebulaposiekana czerwona cebula1Batoniki toffi Heathsól, podzielonasól, podzielona791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezimna wodazimna woda23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaciepła woda (100° do 110°)ciepła woda (100° do 110°)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżeczka drożdży szybko rosnących1 łyżeczka drożdży szybko rosnących1małecukinia, cienko pokrojonacukinia, cienko pokrojona
TrudnośćEkspert
Gotowe W38 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Magazyn