Średni Sos Serowy Cheddar (Live! Surowe i wegańskie)
Średni Sos Serowy Cheddar (Live! Surowy i wegański) może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na sos. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 149 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 godzin i 20 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz odżywcze drożdże, wodę, orzechy nerkowca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Spróbuj Natychmiastowy domowy sos Barbecue (łagodny do średniego ciepła), Sharp Cheddar Vegan Cheese Alternative, oraz Sos Serowy Cheddar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć orzechy nerkowca do dużej miski.
Nalej tyle wody na orzechy nerkowca do pokrycia.
Przykryć miskę i moczyć orzechy nerkowca na noc, co najmniej 12 godzin.
Spuścić wodę z nerkowca; umieścić nerkowce w blenderze. Dla smaku Cheddar tangier dodać 1/4 Puchar świeżo wyciśnięty sok z cytryny do nerkowca.
Wlać tyle wody, aby dojść do 1/4 cala poniżej górnej części nerkowca. Zmiksować na gładką masę.
Umieść drożdże odżywcze, cebulę, olej z nasion słonecznika, sól, czosnek w proszku, SOS tamari, kurkumę i pieprz cayenne w blenderze. Zmiksować na gładką masę.