Śnieżna sowa ciasteczka choinkowe
Snowy owl Christmas tree biscuits to przystawka, która służy 6. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 752 kalorie, 14g białka, oraz 45 g tłuszczu. 1009 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest idealny do Boże Narodzenie. Jeśli masz migdały, cukier puder, czekoladowy guzik o standardowej wielkości i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sowa, Chleb Choinkowy, oraz Sernik Choinkowy.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 190C / 170C wentylator / Gaz
Masło i cukier zmiksować, następnie stopniowo ubić jajko i ekstrakt waniliowy. Mąkę przesiać, wymieszać i wymieszać do dość miękkiego ciasta. Obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i delikatnie zagnieść. Przykryć lub owinąć ciasto folią spożywczą i schłodzić przez co najmniej dwie godziny.
Następnie rozwałkować ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do grubości około 0,5 cm.
Pokroić w owalne kształty za pomocą foremki do ciastek lub wycinając Okrągły papierowy szablon. Możesz zrobić ciastka mini sowa za pomocą mniejszego noża lub szablonu.
Biszkopty przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia. Na osobnych tacach umieścić herbatniki o różnych rozmiarach.
Do ciasta włożyć całe migdały, aby uformować brwi i dzioby sów. Jeśli tworzysz dekoracje dla drzewa, zrób dziurę w górnej części herbatników za pomocą końca pędzla.
Piec w piekarniku przez 8-14 minut, w zależności od wielkości ciastek, aż brzegi staną się lekko złociste. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw herbatniki na blasze do ostygnięcia.
Aby udekorować, odłóż na bok wystarczającą ilość białych guzików czekoladowych, aby stworzyć Oczy sów-użyj gigantycznych lub standardowych guzików w zależności od wielkości sów - największe, jakie możesz zmieścić, najlepiej nadają prawdziwie sowie wygląd. Resztę roztopić w kuchence mikrofalowej lub w misce nad ledwo gotującą się wodą.
Używając małego pędzla z końcówkami, ostrożnie maluj i przyklej dekoracje. Przyklej na guziki z białej czekolady, a następnie ciemnej czekolady na górze, aby oczy. Starannie pomaluj bardziej roztopioną czekoladę na piersi każdej sowy, naciskając na płatkowane migdały. Możesz warstw migdały z dodatkową białą czekoladą.
Jeśli okaże się, że niektóre brwi migdałowe i dzioby poluzowały lub planujesz powiesić sowy na drzewie, użyj trochę roztopionej czekolady, aby przykleić je na miejscu. Leave to set.
Nawlecz ładny sznurek lub cienką wstążkę do dekoracji świątecznych, dzięki czemu możesz je powiesić. Pył z cukrem pudrem i złotym jadalnym brokatem, jeśli jest używany.