Śniadanie Polenta z ciepłym kompot jagodowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj polenty śniadaniowej z ciepłym kompot z jagód. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,73 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka instant polenta, masło, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 27%. Podobne przepisy to Śniadanie Polenta z ciepłym kompot jagodowy, Kremowa Polenta z ciepłym kompot pomidorowym, oraz Ciepły kompot z jagód.
Instrukcje
Aby przygotować kompot, rozpuść masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj miód, sok, cynamon i jagody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż do całkowitego ogrzania. Trzymaj ciepło.
Aby przygotować polentę, doprowadzić mleko do wrzenia w średnim rondlu. Powoli dodaj polentę, stale mieszając trzepaczką. Wymieszać z cukrem i solą i gotować 5 minut lub aż zgęstnieje, stale mieszając.