Śniadanie Polenta z Chorizo i queso Fresco
Need a bezglutenowy posiłek poranny? Śniadanie Polenta z Chorizo i queso Fresco może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 894 kalorie, 41g białka, oraz 56 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,14 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory koktajlowe, ser feta, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chipsy Arepa z Chorizo i Queso Fresco, Seared Queso Fresco I Queso Panela Z Cilantro Mojo, oraz Guacamole Z Queso Fresco.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. wrzucić ser i kolendrę w małej misce.
Wymieszać 3 1/4 szklanki wody, polenta, i ziarna kukurydzy w 13x9x2-calowe szklane naczynie do pieczenia.
Obficie posypać solą i pieprzem i wymieszać, aby dobrze wymieszać.
Piec do wchłonięcia wody i polenta jest miękka, mieszając raz, o 25 protokół.
Tymczasem, sauté chorizo w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu, aż rumiane, łamanie na małe kawałki z boku drewnianej łyżki, o 6 protokół.
Dodaj pomidory koktajlowe do patelni. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż pomidory zmiękną, o 6 protokół. Odkryć; zmiażdżyć niektóre pomidory widelcem. Gotować na wolnym ogniu, aż pomidory uwolnią soki i sos lekko zgęstnieje, około 10 minut. Łyżka polenta na talerze. Top z mieszaniny chorizo, następnie mieszanki sera.
Polenta to włoska nazwa gruboziarnistej żółtej mąki kukurydzianej. Jest on dostępny w niektórych supermarketach, sklepach z naturalną żywnością i rynkach włoskich. Jeśli nie możesz go znaleźć, zwykła mączka kukurydziana może być zastąpiona w tym przepisie.