Śniadanie O Zapachu Cynamonu Quinoa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać cynamon pachnące śniadanie Quinoan spróbować. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 182 kalorie, 6G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka soli, miód, komosa ryżowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Śniadanie Quinoa z Chian i cynamonem, Cynamon Jabłko Śniadanie Quinoa, oraz Jabłka i cynamon śniadanie Quinoa Skinnytaste dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć quinoa w kilku zmian wody w misce, pocierając ziarna i pozwalając im osiąść przed wylaniem wody (jeśli quinoa nie osiada, spuścić na dużym sito o drobnych oczkach po każdym płukaniu), aż woda będzie czysta.
Spuścić umyte quinoa dobrze w dużym sito o drobnych oczkach.
Połącz wszystkie składniki w ciężkim średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia, przykryte. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, pokryte, aż woda zostanie wchłonięta i quinoa jest miękka, o 20 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić, pokryte, 5 minut. Puch widelcem i przykryć, aby utrzymać ciepło.
Podziel quinoa między miski i top z orzechami włoskimi, syropem klonowym lub miodem, mlekiem i solą morską.
Quinoa pozostanie ciepła, pokryte, ale od ciepła, przez 15 do 20 minut.Nawet jeśli opakowanie mówi, że quinoa jest wstępnie prane, mycie jest nadal zalecane. Laski cynamonu można zmywać, suszyć i ponownie używać. (Moje zostawiam w małej miseczce w pobliżu piekarnika, aby mogły naprawdę wyschnąć.)