Śniadanie Lasagna
Śniadanie Lasagnan jest bezglutenowe przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 717 kalorii, 36g białka, oraz 50 g tłuszczu na porcję. Na 5,07 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, pancetta, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Śniadanie Lasagna, Low Carb Śniadanie Lasagne (Bezglutenowe), oraz Ham & Cheese Nocleg Śniadanie Lazania + Gratisy.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Na naleśniki: w środku, miski, ubić razem mąkę z ciecierzycy, 1 1/2 szklanki wody, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, kminek, sól, kolendra i pieprz. W 10-calowy nonstick patelni ciepła 1 łyżeczka oleju na średnim ogniu.
Wlać 1/3 szklanki ciasta na patelnię. Przechyl patelnię, aby ciasto pokryło dno patelni. Gotować, aż spodnia krawędź zacznie się złocić, około 3 minut. Używając żaroodpornej silikonowej szpatułki, Odwróć krepę i kontynuuj gotowanie z drugiej strony, aż uzyska złoty kolor, 3 minuty. Powtórz z pozostałym olejem i ciasto, aby w sumie 8 naleśników.
Dla kremu: w 12-calowej patelni nonstick, gotować pancetta na średnim ogniu, aż chrupiące, o 12 protokół.
Zdjąć z ognia. Za pomocą łyżki szczelinowej zdjąć naleśnik i osuszyć na papierowych ręcznikach. W średniej misce ubić jajka i mleko razem, aż będzie gładka.
Dodać pomidory, bazylia, tymianek, sól i pieprz. W innej średniej misce, wymieszać Cheddar i fontina razem.
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Spryskaj 9-by-13-by-2-calowe szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia sprayem do gotowania i odstaw na bok.
Aby zebrać lasagne, kadzi 1 szklankę kremu na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia. Ułóż dwa naleśniki, obok siebie na górze.
Posypać jedną czwartą mieszanki serowej na wierzchu.
Posypać jedną czwartą pancetty na ser. Powtórz warstwy używając pozostałych naleśników, kremu, sera i pancetty.
Wlać pozostały krem na lasagne i piec, aż nadmuchane i złoty, 30 do 35 protokół.
Pokroić w kwadraty i podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto