Śliwkowo-Tymiankowa Herbata Mrożona
Śliwkowo-tymiankowy mrożony Tean jest bezglutenowe i wegańskie napój. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz torebki z herbatą o regularnych rozmiarach, śliwki, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tajska Mrożona Herbata, Long Island Iced Tea, oraz Miód, tymianek i śliwka crostata.
Instrukcje
Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu.
Wyjmij patelnię z ognia i dodaj torebki herbaty. Okładka i strome 5 minut.
Wyjąć i wyrzucić torebki z herbatą. Chłodna herbata całkowicie na patelni.
Połącz 3/4 szklanki wody, cukru, posiekanych śliwek i tymianku w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 15 minut lub aż śliwki są bardzo miękkie i straciły swój kształt. Przecedzić mieszaninę śliwek przez sito do herbaty, naciskając tylną łyżką, aby uzyskać sok. Wyrzucić ciała stałe. Wymieszać mieszaninę herbaty; przykryć i przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone.
Podawać herbatę na lodzie.
W razie potrzeby udekoruj plasterkami śliwki i cytryny.