Śliwki Prażone z syropem balsamicznym i rozmarynowym
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Prażone śliwki z syropem balsamicznym i rozmarynowym mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, ziarna pieprzu, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowane śliwki z rozmarynową glazurą balsamiczną i Mascarpone, Polędwiczki wieprzowe z prażonymi śliwkami i rozmarynem, oraz Śliwki Prażone Z Cukrem.
Instrukcje
Połącz wodę, ocet, 4 łyżki cukru i ziarna pieprzu, mieszając trzepaczką, aż cukier się rozpuści. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona i fasolę do mieszaniny octu.
Umieść śliwki w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Wlać mieszaninę octu na śliwki. Nestle 2 rozmaryn gałązki wokół śliwek do mieszaniny octu.
Posypać równomiernie 2 łyżkami cukru.
Piec w 400 przez 20 minut lub aż śliwki będą miękkie (skóra zacznie się dzielić na niektórych śliwkach).
Śliwki wyjąć łyżką szczelinową na półmisek. Odcedź mieszaninę octu do małego rondla nonaluminum; Odrzuć ciała stałe. Doprowadzić mieszaninę octu do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej wysokości; gotować, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki (o 5 protokół).
Syrop polać równomiernie śliwkami, udekorować gałązkami rozmarynu.