Łódeczki z cukinii na grillu
Przepis na łódki z cukinii z grilla można przygotować w około 45 minut . Za 1,24 dolara za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 209 kalorii . Ten przepis jest dla 4 osób. Dobrze sprawdza się jako niedrogi dodatek. Udaj się do sklepu i kup papryczki chili, oliwki, cukinię i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. 343 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 73% , to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Zucchini Pizza Boats , Vegan stuffed zucchini boats i Crab Salad in Avocado Boats .
Instrukcje
Przygotuj grill do pośredniego ogrzewania.
Umieść cukinię w garnku z wystarczającą ilością wody, aby ją przykryć. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut.
Odcedź, ostudź i przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż miąższ na około 1/4 cala od skórki. Pokrój miąższ.
W misce wymieszaj miąższ cukinii, kawałki chleba, kawałki bekonu, oliwki, jalapeno, zielone papryczki chili, cebulę, pomidora i ser cheddar. Dopraw bazylią, przyprawioną solą i pieprzem.
Napełnij połówki cukinii mieszanką miąższu. Zawiń każdą nadziewaną połówkę w folię aluminiową.
Umieść paczuszki z folii na przygotowanym grillu nad pośrednim ciepłem. Smaż przez 15 do 20 minut, aż będą miękkie.