Łódeczki z cukinii na grillu
Cukiniowe łódki z grilla przygotowuje się około 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 209 kalorii , 12 g białka i 12 g tłuszczu . Za 1,24 dolara za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób wykonało ten przepis, a 343 z nich stwierdziłoby, że trafił w dziesiątkę. Ten przepis z Allrecipes wymaga przyprawionej soli, ostrego sera cheddar, mielonego pieprzu i cebuli. Sprawdza się jako niedrogi dodatek. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Podobne przepisy obejmują Zucchini Pizza Boats , Vegan stuffed zucchini boats i Crab Salad in Avocado Boats .
Instrukcje
Przygotuj grill do pośredniego ogrzewania.
Umieść cukinię w garnku z wystarczającą ilością wody, aby ją przykryć. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut.
Odcedź, ostudź i przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż miąższ na około 1/4 cala od skórki. Pokrój miąższ.
W misce wymieszaj miąższ cukinii, kawałki chleba, kawałki bekonu, oliwki, jalapeno, zielone papryczki chili, cebulę, pomidora i ser cheddar. Dopraw bazylią, przyprawioną solą i pieprzem.
Napełnij połówki cukinii mieszanką miąższu. Zawiń każdą nadziewaną połówkę w folię aluminiową.
Umieść paczuszki z folii na przygotowanym grillu nad pośrednim ciepłem. Smaż przez 15 do 20 minut, aż będą miękkie.