Łyżka smażona na patelni z brązowym masłem i puree z pasternaku

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj smażonych łyżew z brązowym masłem i puree z pasternaku. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 497 kalorii, 39g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Mieszanka soli i pieprzu, masło, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażony Lucjan z maślanym puree z pasternaku, Przegrzebki smażone na patelni z purée pasternakowym i okruchami pancetty, oraz Ciasto pasternakowe z lukrem Bourbon Brown Butter.
Instrukcje
W średnim rondlu roztopić 2 łyżki masła.
Dodać pasternak i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, aż złoty kolor, o 4 protokół.
Dodać wodę i szczyptę soli, przykryć i gotować na małym ogniu, aż pasternak będą miękkie, o 15 protokół. Odkryć i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż ciecz jest zredukowana do 1/4 szklanki, o 5 protokół.
Pasternak i płyn przełożyć do blendera i puree do uzyskania bardzo gładkiej konsystencji. Przecier wrzucić do rondla i doprawić solą i pieprzem; przykryć i ogrzać.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
Rozłóż pokrojone migdały na talerzu ciasta i tosty w piekarniku przez około 7 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 30
Na dużej patelni podgrzej 1/8 cala oleju roślinnego. Łyżkę doprawiamy solą i pieprzem, a następnie zanurzamy w mące, wytrząsając nadmiar. Smażyć 2 kawałki łyżew na dużym ogniu, aż będą złote i chrupiące, o 3 protokół. Ostrożnie obrócić i smażyć łyżwy, aż będą nieprzejrzyste przez cały czas, około 30 sekund dłużej.
Przekładamy łyżwy na dużą blachę do pieczenia i utrzymujemy ciepło w piekarniku. Usmaż pozostałą łyżwę.
Wylać olej i wytrzeć patelnię.
Dodaj pozostałe 4 łyżki masła do patelni i stopić na dużym ogniu. Gotować masło, aż zacznie się brązowy, o 1 minutę.
Dodaj migdały i wstrząsnąć patelnię.
Wyjąć patelnię z ognia i zawirować w soku z cytryny.
Łyżkę pasternakowego puree na talerze i wierzch łyżką.
Skropić sosem maślano-migdałowym nad rybą i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.