Łyżka smażona na patelni z brązowym masłem i puree z pasternaku

Łyżka smażona na patelni z brązowym masłem i puree z pasternaku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj smażonych łyżew z brązowym masłem i puree z pasternaku. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 497 kalorii, 39g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Mieszanka soli i pieprzu, masło, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażony Lucjan z maślanym puree z pasternaku, Przegrzebki smażone na patelni z purée pasternakowym i okruchami pancetty, oraz Ciasto pasternakowe z lukrem Bourbon Brown Butter.

Instrukcje

1
W średnim rondlu roztopić 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
2
Dodać pasternak i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, aż złoty kolor, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
3
Dodać wodę i szczyptę soli, przykryć i gotować na małym ogniu, aż pasternak będą miękkie, o 15 protokół. Odkryć i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż ciecz jest zredukowana do 1/4 szklanki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Pasternak i płyn przełożyć do blendera i puree do uzyskania bardzo gładkiej konsystencji. Przecier wrzucić do rondla i doprawić solą i pieprzem; przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
6
Rozłóż pokrojone migdały na talerzu ciasta i tosty w piekarniku przez około 7 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
Dodatkowe Pestki SłonecznikaDodatkowe Pestki Słonecznika
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
7
Ochłoń.
8
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
9
Na dużej patelni podgrzej 1/8 cala oleju roślinnego. Łyżkę doprawiamy solą i pieprzem, a następnie zanurzamy w mące, wytrząsając nadmiar. Smażyć 2 kawałki łyżew na dużym ogniu, aż będą złote i chrupiące, o 3 protokół. Ostrożnie obrócić i smażyć łyżwy, aż będą nieprzejrzyste przez cały czas, około 30 sekund dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
SkateSkate
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienki-Cienki-
10
Przekładamy łyżwy na dużą blachę do pieczenia i utrzymujemy ciepło w piekarniku. Usmaż pozostałą łyżwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkateSkate
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
11
Wylać olej i wytrzeć patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienki-Cienki-
12
Dodaj pozostałe 4 łyżki masła do patelni i stopić na dużym ogniu. Gotować masło, aż zacznie się brązowy, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienki-Cienki-
13
Dodaj migdały i wstrząsnąć patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienki-Cienki-
14
Wyjąć patelnię z ognia i zawirować w soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienki-Cienki-
15
Łyżkę pasternakowego puree na talerze i wierzch łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
SkateSkate
16
Skropić sosem maślano-migdałowym nad rybą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn