Łosoś zawinięty w pancettę
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepisy do twojego pudełka z przepisami, łosoś w pancetcie może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.16 za porcję. Jedna porcja zawiera 521 kalorii, 40g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food ma 92 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać pancetta, estragon, g łososia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Sprawdza się jako drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pancetta-Wrapped Radicchio, Pieczarki Owinięte Pancettą, oraz Przegrzebki w pancetcie.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Ziemniaki gotujemy przez 5 minut.
Odcedzić i wrzucić do miski - będą lekko niedoszlifowane. Wymieszać z estragonem, skórką cytrynową, masłem i przyprawą do smaku. Stos na środku wyłożonej folią blachy do pieczenia.
Łososia przyprawiamy czarnym pieprzem i zawijamy pancettę lub prosciutto wokół filetów.
Ułożyć na wierzchu ziemniaki i smażyć przez 15-20 minut, lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo się płatkować, a pancetta lub prosciutto będą złote.
Podawać z gotowaną fasolką szparagową.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.