Łosoś zawinięty w gotowane jajka może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, pescatariański i דל פחמימות,zny przepis ma 372 kalorie, 23G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 3,58 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz szczypiorek, jajka, łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Łosoś Zawinięty Jajko Gotowane, Jajka gotowane łosoś z sosem serowym, oraz Jajka gotowane z parmezanem i tostami z wędzonego łososia.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Ubij razem kwaśną śmietanę i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Kwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2
Dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając aż do zemulgowania. (W razie potrzeby dodawać wodę, 1/2 łyżki na raz, dla uzyskania gęstej, ale łyżkowatej konsystencji.) Wymieszać szczypiorek, estragon, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon
Szczypiorek
Pieprz
Woda
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
1
Cebulę namoczyć w zimnej wodzie na 10 minut, następnie odcedzić i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Woda
2
Awokado obrać na pół i pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala, następnie posypać plastry sokiem z cytryny. Umieścić 2 grzanki brioche na każdym z 8 talerzy i doprawić solą i pieprzem. Ułóż kilka liści szczawiu na każdym toście, a następnie wierzch z awokado i cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
Awokado
Brioche
Szczaw
Cebula
Tosty
1
Napełnij dobrze maślaną 17 - przez 11-przez 2-calową ognioodporną patelnię do pieczenia z 1 1/4 cala wodą i wymieszaj ocet (aby pomóc białkom szybciej koagulować). Ustaw patelnię na okrakiem 2 palniki i przynieś wodę do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
2
Rozbij 1 jajko do kubka i wsuń do wody. Powtórz z pozostałymi jajami, dodając je w rzędach, aby można było łatwo wyjąć je w tej samej kolejności. Kłusować jajka na wolnym ogniu 3 do 4 minut, lub aż białka są twarde, ale żółtka są nadal ciekłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
żółtko Jaja
Jajko
3
Jajka ugotowane łyżką przekładamy do ręczników kuchennych, odsączamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
łyżka Szczelinowa
4
Każde jajko owinąć plasterkiem łososia. Na każdy tost umieścić zawinięte jajko i sos mżawka na łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
SOS
Tosty
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Jajko
1
* Jeśli nie można uzyskać poszczególnych brioches, można użyć Brioche lub chała Bochenek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chała
Brioche
2
Wytnij 16 plastrów (1/2 cala) i podziel je na połowę po przekątnej.* Podawanie tych jajek z katarem-nie w pełni ugotowanymi-żółtkami może być niepokojące, jeśli w Twojej okolicy występuje problem z salmonellą.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.