Łosoś zapiekany z sosem musztardowo-Szalotkowym

Łosoś zapiekany z musztardowym sosem szalotka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 269 kalorii, 12g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, olej z pestek winogron, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 3 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, pescatariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tuńczyk zapiekany z musztardą z kremem z szalotki, Pieczony Łosoś Z Szalotką + Zielona Cebula, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać olej z pestek winogron na dużym ogniu. Tymczasem łososia przyprawiamy solą i pieprzem po obu stronach.
Dodać łososia i zmniejszyć ogień do średniej. Gotować, obracając raz, aż Na zewnątrz jest chrupiące i ładnie wysmażone i wewnątrz jest gotowane do pożądanej doneness (wolę mój łosoś trochę średnio rzadkie).
Zdjąć z patelni i odstawić.
Wylać wszystko oprócz jednej łyżki oleju z patelni.
Dodaj szalotki, i saute przez dwie minuty, aż zacznie mięknąć.
Dodaj białe wino i musztardę, mieszając, aby rozpalić patelnię. Dusić przez kilka minut, aż zmniejszy się o połowę. Smak i sprawdzić przyprawy, dodając sól i pieprz jako necessary.To podawać, ułożyć kawałek łososia na talerzu i polać sosem. Zakończyć posiekaną natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.