Łosoś zapiekany z pestkami dyni-pesto z kolendry
Łosoś zapiekany z pesto z pesto z kolendry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 316 kalorii, 36g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,16 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, popękane nasiona kolendry, nasiona dyni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Łosoś zapiekany z pestkami dyni-pesto z kolendry, Pieczony łosoś z pesto Cilantro-Pepito, oraz Pesto Z Kolendry I Pesto Z Pestek Dyni.
Instrukcje
Podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstickprzez średnie ciepło.
Dodaj pestki dyni; smażyć, aż zacznie brązowieć i pop,o 2 protokół.
Przenieść nasiona do papertowels do odsączenia; ostudzić. Patelnia rezerwowa.
Pulse 6 łyżki pestek dyni, kolendry, nasion kolendry i czosnku w foodprocesor aż grubo posiekane. Z maszyną działa, stopniowo dodawać 1 łyżkę limejuice, 1/4 szklanki oleju, a następnie 1/4 szklanki wody, blendinguntil gruboziarnistych form purée. Sezonować pesto totaste z solą, pieprzem i więcej soku z limonki, w razie potrzeby.
Podgrzać pozostały 1 łyżeczkę oleju w zarezerwowanymskillet na średnim ogniu. Filety z łososia doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do patelnii gotować, aż tylko nieprzezroczyste w środku, 3-4minutes na stronę.
Umieścić filety na talerzach.Łyżka pesto.
Udekoruj pozostałymi nasionami dyni.
W porcji: 408 kalorii, 27 g tłuszczu, 3 g węglowodanów
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Antica Chardonnay (Mountain Select). Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.