Łosoś z ziemniaczanymi "łuskami"
Need a bezglutenowe, przyjazne fodmap i pescatariańskie danie główne? Łosoś z ziemniaczanymi "łuskami" może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje $5.28 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 498 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz sól, filet z łososia, ziemniaki russet i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gotowany łosoś z ogórkiem "łuski", Ciepła Sałatka Z Łososia Z Chrupiącą Łuską, oraz Marynowane Filety Z Dorsza Z Ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim 1 do 2 cali od cieńszej (brzuch) stronie filetów z łososia tak, że pozostałe filety mają bardziej równomierną grubość. Zarezerwuj paski brzucha do innego użytku. Teraz będziesz miał jeszcze 2 kawałki filetu z łososia w kształcie kwadratu.
Każdy filet pokroić na 4 mniej więcej równe kawałki w sumie 8 sztuk.
Ułóż ryby, skórkę bokiem w dół, na blasze do pieczenia (lub 2 talerze obiadowe). Doprawić 1 łyżeczką soli i pieprzu.
Wytnij kilka plastrów grubości 1/16 cala wzdłuż Z szerszego boku 1 ziemniaka za pomocą krajalnicy (Odrzuć zewnętrzny kawałek lub kawałki, które są wszystkie skórki). Ułóż plastry ziemniaków i wytnij jak najwięcej rund za pomocą foremki do ciastek.
Obrusy ziemniaczane zanurzamy po kolei w maśle i układamy plastry na jednym kawałku ryby w zachodzący na siebie wzór (przypominający łuski rybne), całkowicie pokrywając powierzchnię. Kontynuuj krojenie i układanie w stosy kilku plastrów ziemniaka naraz oraz krojenie i nakładanie ziemniaczanych "łusek"na ryby partiami, aż wszystkie kawałki ryb zostaną pokryte. Lekko posmarować pozostałe masło na łuskach i schłodzić, aż masło będzie twarde, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 204° z półką w środku. Wyłożyć dużą patelnię z folią.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, aż się połyskuje (zanurzyć róg filetu rybnego w patelni do testowania; powinien skwierczeć).
Dodaj 2 do 3 kawałki ryby, strony ziemniaków w dół, na patelni. Gotować, aż ziemniaki będą złote i chrupiące, 2 do 4 protokół. Ostrożnie obrócić ryby za pomocą 2 szpatułki i gotować, aż skóra będzie złoty i chrupiące, o 2 protokół. Ostrożnie przenieś filety (ponownie za pomocą 2 szpatułek), boki skóry w dół,na patelnię. Brązowe Pozostałe filety.
Smażyć ryby w piekarniku, aż tylko gotowane przez, 4 do 8 minut (w zależności od grubości; możliwe wskazówki wizualne - im lepsza jakość łososia, tym mniej prawdopodobne zobaczysz go-jest, gdy biała albumina w rybach emanuje z ryby i zaczyna się ustawić).
* Ryby z "łuskami" można przygotować (ale nie gotować) do 3 godzin wcześniej. Przechowywać schłodzone, pokryte folią.* : Istnieją różne myśli na temat tego, czy łatwiej jest gotować skórkę ryby z boku w dół, czy ziemniaki z boku w dół. Autorka Melissa Roberts odkryła, że łatwiej jest gotować go z boku na dół, podczas gdy smakosze na żywo pochylili się w kierunku gotowania ziemniaków z boku na dół. Ponieważ gotujesz ryby w partiach, spróbuj obu sposobów i zobacz, który działa najlepiej dla ciebie.* Szczelinowa szpatułka to tokarka do naleśników, niezależnie od tego, czy jest pokryta metalem, czy silikonem. Obracanie filetów rybnych jest jeszcze łatwiejsze dzięki łopatce rybnej lub łopatce rybnej, która ma więcej i dłuższe szczeliny niż zwykła łopatka szczelinowa.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.