Łosoś z sosem wódki i sałatką z pietruszki
Łosoś z sosem wódki i sałatką z pietruszki to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 413 kalorii, 35g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 5,39 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz ząbek czosnku, filety z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Penne i łosoś z sosem wódki, Capellini z łososiem i sosem cytrynowo-koperkowo-Wódkowym, oraz Clementine & vodka-pieczony łosoś z buraczanym sosem crème fraîche dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, połączyć szalotka i sok z limonki i odstawić na 10 protokół.
Ubijamy 3 łyżki oleju i doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelni nonstick podgrzać pozostałe 1/2 łyżki oleju. Przyprawić łososia solą i pieprzem i gotować, skórkę w dół, na umiarkowanie dużym ogniu, aż chrupiące, 6 protokół. Odwróć łososia i gotować, aż tylko gotowe, 4 minuty dłużej; przenieść do talerzy.
Wyrzucić wszystkie, ale 1 1/2 łyżeczki tłuszczu na patelni.
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Wlać wódkę i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, 1 minutę. Wrzucić pietruszkę i chiles z szalotki.
Łososia podawać z sosem do wódki i sałatką z pietruszki.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.