Łosoś z sosem szczawiowym i kluseczkami ziemniaczanymi
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Łosoś z sosem szczawiowym i kluseczkami ziemniaczanymi może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 44g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 710 kalorii. Na 6,31 zł / porcja, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka gałki muszkatołowej, soli, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Łosoś W Sosie Szczawiowym, Ciasta z łososia w sosie szczawiowym, oraz Łosoś ze świeżym sosem szczawiowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrobić pierogi: gotować całe ziemniaki w lekko osolonej wodzie do miękkości na tyle, aby punkt noża łatwo przeniknął do środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Odcedzić i lekko ostudzić. Blanszujemy szczaw we wrzącej wodzie na kilka sekund i odświeżamy w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczaw
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Dokładnie odcedzić i wycisnąć nadmiar wilgoci. W robocie kuchennym lub blenderze czysty szczaw z oliwą z oliwek i żółtkami jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany Grzybów
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szczaw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Pokroić ziemniaki na mniejsze kawałki i przekazać je przez młyn żywności lub ricer (Skórki pozostaną w tyle) do miski do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
Ricer Do Ziemniaków
5
Dodać kaszę manną, mąkę, bułkę tartą, oczyszczony szczaw, gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. Mieszankę lekko ugniatać, aż dojdzie do siebie, aby uzyskać równomierne ciasto. Przykryj miskę ręcznikiem i pozostaw na 30 minut. Lekko zmyć ręce i powierzchnię roboczą. Podzielić ciasto na kilka kawałków i zwinąć każdy kawałek w 3/4-in. Lina.
Zwiń końce każdego kawałka, aby je stożkować i zrobić pierogi w kształcie piłki nożnej. Pierogi gotować w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż unoszą się na wierzch i czują się jędrne, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Drażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
1
Połącz wywar rybny, szalotki i czosnek w małym, niereaktywnym rondlu i gotuj na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 2/3cup.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado Ryb
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Włóż liście szczawiu do miski robota kuchennego, dodaj redukcję gorącego zapasu i przetwarzaj około 30 sekund. Przy włączonym silniku stopniowo dodawaj oliwę z oliwek oraz sól i pieprz do smaku. Utrzymuj ciepło, aż będzie gotowe do podania. Sos można oddzielić na stojąco, więc ubij go dobrze przed podaniem. Aby zakończyć danie: przesuń palcem po filetach z łososia, aby znaleźć jakiekolwiek kości szpilki i wyciągnij je pęsetą lub ściskając je między palcem a nożem. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Ustaw parowiec (lub duży garnek wyposażony w stojak), doprowadzić wodę do wrzenia, umieścić w rybach, przykryć, i pary, aż ledwo zrobione w centrum, 5to 10minutes, w zależności od kształtu fileta. W międzyczasie pierogi podsmażyć w odrobinie oleju lub masła na patelni nonstick na średnim ogniu, aż zostaną podgrzane i lekko rumiane. Na każdym talerzu ułóż ciepły sos, z jednej strony ułóż kilka pierogów, a z drugiej filet z łososia. Udekoruj większą ilością zieleni, jeśli chcesz i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Filety Z łososia
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Zieloni
Szczaw
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 62 dolarów za butelkę.