Łosoś z sosem pomidorowo-koperkowym
Łosoś z sosem pomidorowo-koperkowym zajmuje około 35 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 2 osób. Za 4,1 dolara za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 504 kalorie , 35 g białka i 39 g tłuszczu . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką mleko, przyprawę z pieprzem cytrynowym, majonez i kilka innych składników, możesz to zrobić. Sprawdza się dobrze jako dość drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, peskatariańską i דל פחמימות,zną . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 74% , co jest solidne. Podobne przepisy to Łosoś na desce cedrowej z sosem musztardowo-koperkowym , Rostis z wędzonym łososiem i kremem koperkowym oraz Smażony łosoś ze śmietaną czosnkowo-koperkową .
Instrukcje
Umieść łososia w małym, natłuszczonym naczyniu do pieczenia.
Piecz bez przykrycia w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo rozdzielać się widelcem. W małej misce wymieszaj majonez, mleko, pieprz cytrynowy i koperek; wmieszaj pomidory. Nałóż łyżką na łososia.
Piec przez kolejne 5 minut lub do momentu, aż będzie ciepłe.