Łosoś z sosem Pekan-miód

Łosoś z sosem Pekan-miód
Łosoś z sosem Pekan-miód to bezglutenowe i pescatarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 823 kalorii, 36g białka, oraz 56g tłuszczu. Za $5.31 za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka filetów z łososia, miodu, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako drogie danie główne. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 59%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Łosoś z sosem miodowo-Pekanowym, Łosoś glazurowany pekan i miód, oraz Pecan Crusted Honey-Musztardowy Łosoś.

Instrukcje

1
Posyp łososia solą i pieprzem. Na dużej patelni gotuj łososia na oleju i 6 łyżkach masła przez 10-12 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
łosośłosoś
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
W międzyczasie w małym rondelku gotuj orzechy pekan i miód na pozostałym maśle na średnim ogniu przez 8-10 minut lub do musującego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Podawać z łososiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to moje najlepsze typy na łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Poppy Monterey Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Poppy Monterey Pinot Noir
Poppy Monterey Pinot Noir
Łagodna wiosna i chłodniejsze lato w hrabstwie Monterey dają szansę winogronom Pinot Noir na osiągnięcie optymalnej dojrzałości z doskonałą równowagą kwasowości i smaku oraz głębokim kolorem charakterystycznym dla Arroyo Seco Pinot Noir. Czerwone owoce rozjaśniają podniebienie, zbierając maliny i przyprawy są równoważone przez francuskie aromaty tostowego dębu. Miękkie i jedwabiste przez środek, to wino crescendo na finiszu pozostawia żywe, soczyste wspomnienie w ustach, z odpowiednią kwasowością i przyjemnym uczuciem w ustach.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn