Łosoś z sosem Mornay

Łosoś z sosem Mornay
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj łososia z sosem Mornay. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 27% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 4. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 37g białka, oraz 27g tłuszczu. Mieszanka mleka, soli, ciężkiej śmietany do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć mąkę, można śledzić to danie główne z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 68%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Croque-Madame, SOS Mornay (Grillowana kanapka z szynką i serem z jajkiem sadzonym i sosem Mornay), Salmon Mornay, oraz SOS New Mornay podobnych receptur.

Instrukcje

1
Łososia posypać 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego. Na dużej patelni gotuj łososia w 2 łyżkach masła przez 4-6 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba łatwo płatki widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kiełbasa Wędzona Johnsonville®, Pokrojona W Plastry1 Kiełbasa Wędzona Johnsonville®, Pokrojona W Plastry
2
Tymczasem w małym rondlu roztopić pozostałe masło. Wymieszać z mąką, solą, pieprzem, cayenne i pozostałą papryką cytrynową do zmieszania. Stopniowo dodawać mleko i śmietanę. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
świeża Resztkaświeża Resztka
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
2 Tabliczki (po 3-1/2 Uncji Każda) 70% Gorzkiej Czekolady, Posiekanej2 Tabliczki (po 3-1/2 Uncji Każda) 70% Gorzkiej Czekolady, Posiekanej
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana
3
Zdjąć z ognia; mieszać ser do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
4
Podawać z łososiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy rozważyć przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka, nisko taninowa czerwień, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem.
Tom Eddy Manchester Ridge Chardonnay
Tom Eddy Manchester Ridge Chardonnay
Aromat jest intensywny z wieloma zniuansowanymi warstwami, które łączą klasyczne cechy California Chardonnay z pocałunkiem stylu starego świata. Od samego początku piękne nuty odmiany Chardonnay przeplatają się z subtelnymi tostami, subtelnym kremem maślanym i chrupiącym zielonym jabłkiem. Podczas procesu starzenia, cotygodniowe drożdże mieszające się w beczce pozostawiały podniebienie bogate i pełne bez zwiotczenia, ponieważ charakterystyczna kwasowość Manchester pozostawia czyste i utrzymujące się wykończenie. Beczki z francuskiego dębu nadają odcień brązowego cukru, który jest zniuansowany i zachęcający, nie będąc apodyktycznym. Pozwala to na zaprezentowanie wspaniałych owoców, które pochodzą z tej jedynej w swoim rodzaju winnicy. Zdrowie!
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn