Łosoś z sosem maślanym Dijon, szparagami i masłem ziołowym
Need a pescatariańskie danie główne? Łosoś z sosem maślanym Dijon, szparagami i pastą ziołową Angel Hair może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 922 kalorie. Na 4,68 zł / porcja, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać angel hair makaron, sól i mielony pieprz, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać pekan można śledzić to danie główne z Tort Bourbon z orzechami pekan: klasyk południa jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest solidne. Spróbuj Angel Hair Makaron Z Brokułami I Masłem Ziołowym, Kurczak Saltimbocca z brązowym masłem Angel Hair Pasta, oraz Wiosenne Szparagi Angel Hair Pasta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść szparagi włócznie na dużej patelni, i wlać wystarczającą ilość wody, aby pokryć dno patelni o 1/2 cala głębokości.
Umieść patelnię na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia, i zmniejszyć ogień do średniej-niskiej. Dusić, aż woda wyparuje, o 5 protokół.
Wymieszać niesolone masło i orzeszki pekan na patelni ze szparagami, i niech gotować, aż szparagi zaczynają brązowy i orzeszki pekan są pachnące, o 2 Więcej minut.
Filety z łososia przyprawiamy solą i czarnym pieprzem i odstawiamy na około 5 minut; nadmiar wilgoci odkleić papierowymi ręcznikami.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu, i smażyć filety z łososia w gorącym oleju, aż rumiane i płatki miąższu łatwo i jest prawie nieprzezroczyste w środku, 4 do 5 minut na stronie. Wycisnąć pół cytryny na filety z łososia, jak gotować.
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia; wymieszaj makaron z anielskimi włosami i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż gotowane przez, ale jeszcze lekko twarde, 4 do 5 protokół.
Dobrze odcedzić i wrócić do rondla.
Do ugotowanego makaronu wymieszać 2 łyżki masła, natkę pietruszki i bazylii, posypać solą i czarnym pieprzem do smaku.
Aby zrobić sos, roztopić 2 Więcej łyżek masła w małym rondlu na małym ogniu, aż się stopi; wymieszać z musztardą Dijon, i wycisnąć pozostałą cytrynę w połowie do sosu. Pozostawić na wolnym ogniu przez około 3 protokół do mieszania smaków.
Aby podać, podziel makaron angel hair między dwa talerze, każdą porcję makaronu uzupełnij połową szparagów i orzechów pekan, a na szparagach ułóż filet. Łyżka Dijon dressing na filety do podania.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.