Łosoś z sosem koperkowym Dijon
Łosoś z sosem koperkowym Dijon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 380 kalorii, 34g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na $4.4 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, oliwy z oliwek, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Łosoś Z Sosem Koperkowym Dijon, Łosoś Z Sosem Koperkowym Dijon, oraz Pieczony łosoś z sosem Dijon-koperkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustawić brojlery na wysokości.
Łososia ułożyć na wyłożonej folią patelni brojlerów i doprawić 1/4 łyżeczki soli. Broil aż łosoś jest w tym samym kolorze w całym i płatki łatwo, 7 do 10 minut, w zależności od grubości. Tymczasem w średnim rondlu, na średnim ogniu, rozgrzać olej i 1 łyżkę masła, aż się roztopi.
Dodać szalotkę i gotować, aż zmięknie, o 1 minutę.
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 3 protokół. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i ubijaj musztardę, koperek, pieprz i pozostałą sól.
Pozostałe masło pokroić na kawałki, dodać do sosu i ubijać aż się włączy.
Łososia układamy na pojedynczych talerzach, polewamy sosem i posypujemy dodatkowym koperkiem.
Podawać z ogórkiem (w razie potrzeby).
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.