Łosoś z sezamem i smakiem pomarańczowo-imbirowym

Łosoś z sezamem i smakiem pomarańczowo-imbirowym
Łosoś z sezamem i smakiem pomarańczowo-imbirowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu na danie główne. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 377 kalorii, 30g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest przyniesiony przez Bon Appetit. Jeśli masz grubą sól koszerną, filet z łososia, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Spróbuj Łosoś z sezamem i smakiem pomarańczowo-imbirowym, Kanapki z łososiem wędzonym z imbirem, oraz Grillowany łosoś z imbirem i zieloną cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubić pierwsze 3 składniki w małej misce, aby wymieszać; przenieść do szklanego naczynia do pieczenia 13x9x2-calowego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Łososia, skórkę do góry, umieścić w mieszaninie soku pomarańczowego; przykryć plastikiem i schłodzić co najmniej 2 godziny i do 4 godzin. Doprowadzić do temperatury pokojowej 30 minut przed gotowaniem.Używając małego ostrego noża, pokrój skórkę i biały rdzeń z pomarańczy. Pracując nad miską, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W średniej misce wymieszać czerwoną paprykę i kolejne 7 składników. Fold w zarezerwowanych segmentach pomarańczowych i wszelkich zgromadzonych soków. DO AHEAD można przygotować 1 godzinę wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Odstawić w temperaturze pokojowej.Rozgrzej piekarnik do 232°. linia obramowana blachą do pieczenia z folią; obficie szczotkować olejem roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Umieść rybę, skórkę od strony dołu, na przygotowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
7
Piec, aż ryba jest po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 20 protokół. Używając dużej szpatułki, delikatnie poluzuj łososia z folii. Używając folii jako pomocy, ostrożnie wyciągnij łososia z blachy i pozwól, aby łosoś przesunął się z folii na talerz. Kopiec pomarańczy rozkoszować środek ryby, posypać sezamem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia33
Magazyn