Łosoś z sałatką ogórkową i sosem koperkowym
Łosoś z sałatką ogórkową i sosem koperkowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.5 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ząbek czosnku, szalotkę, ogórek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można śledzić to danie główne z Ciasto cytrynowo-migdałowe z nadzieniem z twarogu cytrynowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Łosoś W Sosie Ogórkowo-Koperkowym, Pieczony łosoś z sosem ogórkowo-koperkowym, oraz Schłodzony łosoś z sosem ogórkowo-koperkowym.
Instrukcje
Połączyć śmietanę, 2 łyżki koperku, 2 łyżki octu, szalotki, Skórki, soku i czosnku w misce, dobrze mieszając; przykryć i schłodzić.
Rybę posypać równomiernie solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj rybę na patelnię i gotuj przez 3 minuty. Odwróć rybę i gotuj 1 minutę.
Dodaj wino; przykryć i odstawić 3 minuty lub do łatwo płatków rybnych podczas testowania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Używając obieraczki do warzyw, ogórek ogolić wzdłuż na wstążki, aby uzyskać około 2 filiżanek.
Połączyć ogórek, Pozostałe 1 łyżka octu ryżowego, i pozostałe 1 łyżeczka koperku w misce; wrzucić delikatnie do herbu.
Umieścić około 1/2 szklanki mieszanki ogórków na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 1 filet i 2 łyżki kwaśnej śmietany mieszaniny.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować win Chardonnay z perspektywy czasu. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.