Łosoś z salsą kukurydziano-pomidorową
Przepis łosoś z kukurydzą i pomidorami Salsa może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.2 za porcję. To danie główne ma 314 kalorii, 35g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz cebulę, pomidory śliwkowe, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Pieczony łosoś z pomidorową salsą kukurydzianą, Ciasta z łososia z Chipotle-Salsa kukurydziana, oraz Grillowany łosoś ze świeżą Borówkową salsą kukurydzianą.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 7 składników w misce; odstawić.
Umieść dużą patelnię nieprzywierającą pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu do gorąca.
Dodać kukurydzę; gotować 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Dodać kukurydzę do mieszanki pomidorowej; dobrze wymieszać.
Łososia posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu; skropić miodem. Ponownie zalać patelnię sprayem do gotowania; umieścić na średnim ogniu, aż do gorąca.
Dodać łososia; gotować 5 minut z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Łososia podawać z salsą; udekorować klinami limonki i gałązkami kolendry, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.