Łosoś z salsą karaibską

Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Łosoś z salsą karaibską może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 305 kalorii, 35g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 4,41 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mieloną gałkę muszkatołową, papaję, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Niewiele osób lubiło to danie z Ameryki Środkowej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Karaiby Jerk Salsa z salsą Mango, Karaiby Jerk łosoś Tostadas z grillowanym ananasem brzoskwinia Salsa kokosowa, oraz Salmon con Salsa de Mandarina y aguacate (łosoś z mandarynką i salsą z awokado) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz składniki przyprawowe.
Filet umieścić w natłuszczonej 15-in. x 10 po. x 1-po. patelnia do pieczenia; posypać 1 łyżką przyprawy. (Zachowaj pozostałe przyprawy do innego użycia.)
Łososia skropić olejem. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Obrać i drobno posiekać mango i papaję; umieścić w dużej misce. Paprykę drobno posiekać; dodać do miski.
Dodać pozostałe składniki salsy i delikatnie wymieszać, aż do wymieszania. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Piecz łososia w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.