Łosoś z pomidorem, cebulą i kaparami
Łosoś z pomidorem, cebulą i kaparami może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.96 za porcję. To danie główne ma 263 kalorie, 18g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Mieszanka łososia, liści tymianku, ząbków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 109 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Omlet z wędzonego łososia z czerwoną cebulą i kaparami, Solona Sałatka z łososia i pomidorów z cebulą (Aka Lomi Lomi Salmon, oraz Salmón con Salsa de Alcaparras (łosoś z sosem kaparowym) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Podsmażyć cebulę i czosnek: w dużym, szeroki (co najmniej 12 cali szerokości) rondel (jeden, który pochodzi z pokrywą), rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając regularnie, aż dopiero zaczyna się brązowy, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Dodaj pomidory, tymianek, skórkę z cytryny i sok, kapary, Jalapeno, sól, pieprz: podnieś ogień do średniej wysokości i dodaj pomidory, tymianek, skórkę z cytryny, sok z cytryny, kapary i papryki jalapeno.
Gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, dodając trochę wody w razie potrzeby, aby zapobiec zbyt suchemu sosowi. Sól i pieprz do smaku.
Dodaj 1/3 szklanki białego wina - prosty Chardonnay zadziała.
Dodać 1/4 szklanki wody. Przynieś na wolnym ogniu.
Umieścić filety na patelni na wierzchu sosu, od strony skóry w dół, jeśli filety są nadal w skórze. Przykryć i zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Gotować przez 4-7 minut, w zależności od grubości kawałków ryby. Poke ryby widelcem i szukać doneness. Ryby powinny być nadal trochę rzadkie w środku, ale nie surowe.
Podawać natychmiast, z sosem pomidorowym obficie nakładanym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.