Łosoś z pieczonym Shiitakes i sosem grzybowym

Łosoś z pieczonym Shiitakes i sosem grzybowym
Łosoś z pieczonym Shiitakes i sosem grzybowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje 9,13 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 463 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól, jalapeno i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Łosoś Wasabi Z Bok Choy, Zieloną Kapustą I Shiitakes, Łosoś Wasabi z Bok Choy, zieloną kapustą i Shiitakes, oraz Łosoś Wasabi z Bok Choy, zieloną kapustą i Shiitakes.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Rozgrzać patelnię żeliwną 12-calową, aż będzie bardzo gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać oliwę z oliwek, czapki z grzybami shiitake, czosnek i plastry jalapeo i dobrze wymieszać. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Przenieść patelnię do piekarnika i upiec czapki shiitake, mieszając kilka razy, przez około 20 protokół, lub aż bogato rumiane i chrupiące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Na dużej, nieprzywierającej patelni rozgrzej olej z pestek winogron. Przyprawić filety z łososia solą i białym pieprzem i dodać je do patelni, od strony skóry w dół. Gotować łososia na dużym ogniu przez 5 minut, następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż skóra jest rumiane i bardzo chrupiące, o 12 minut dłużej. Odwrócić i gotować łososia przez 2 minuty z drugiej strony, aż ledwo gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Przełożyć filety z łososia na talerze, skórkę do góry. Delikatnie unieś skórę z łososia i oprzyj ją o filet. Łyżka pieczonych czapek shiitake na łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
7
Talerze skropić syropem grzybowym i podawać z cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn