Łosoś z pesto
Łosoś z pesto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 5,15 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 474 kalorie, 37g białka, oraz 31 g tłuszczu. 46 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka lekko liści bazylii, chleb, oliwa z oliwek; więcej, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pieczony Łosoś Z Pesto, Pistacjowy łosoś z pesto, oraz Pesto łosoś z parmezanem Pesto Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. pulsować chleb w robocie kuchennym, aby bułka tarta.
Usuń około 1/2 szklanki okruchów i zarezerwować je.
Dodaj orzeszki piniowe, czosnek, 1 łyżeczka. sól i 1/4 łyżeczki. pieprz do okruchów w maszynce i puls.
Dodaj bazylii i ponownie proces. Przy włączonym silniku dodaj oliwę z oliwek w powolnym strumieniu, zatrzymując się od czasu do czasu, aby zeskrobać boki miski, aż pesto będzie można rozłożyć.
Posmaruj małą blachę do pieczenia olejem, połóż na niej filety i dopraw solą i pieprzem.
Rozprowadzić 1/4-calową warstwę pesto równomiernie na wierzchu każdego fileta.
Posypać zarezerwowane bułki tartej na pesto.
Piec, aż łosoś jest gotowane-powinien po prostu zacząć się nieprzezroczyste, z odrobiną jasnego pomarańczy w środku - i polewa jest lekko rumiane, 10 do 15 minut, w zależności od grubości ryby.
37, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
13, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rochioli Estate Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.