Łosoś z parmezanem-Skórka ziołowa
Need a pescatariańskie danie główne? Łosoś z parmezanem-Skórka ziołowa może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.23 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 415 kalorii. Jeśli masz masło, oliwę z oliwek, filety z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Pieczony łosoś z skórką ziołową parmezanu, Pieczony łosoś z skórką ziołową parmezanu, oraz Kurczak z parmezanem, czosnkiem i skórką ziołową.
Instrukcje
Łososia umieścić na lekko nasmarowanej folią aluminiową 15-x 10-calowej patelni z galaretką; polać łososiem sokiem z limonki i oliwą z oliwek.
Wymieszać razem bułkę tartą i 3 kolejne składniki; rozłożyć na łososia.
Piec w 375 przez 20 minut lub po prostu do pożądanego stopnia doneness.
Uwaga: testowaliśmy z mieszanką przypraw Mrs. Dash pomidor bazylia czosnek.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.