Łosoś z koperkiem
Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Łosoś z koperkiem może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 214 kalorii, 23G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i zbierz sól, cebulę w proszku, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Podobne przepisy to Hamburgery z łososiem z koperkiem i Old Bay (i wygraj rok na dziko złowionego łososia!), Zupa z łososia z ikrą, koperkiem i ziemniakami, oraz Łosoś Z Koperkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Łososia opłucz i ułóż w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Posyp rybę solą, pieprzem, cebulą w proszku i koperkiem.
Połóż kawałki masła równomiernie na rybie.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut. Łosoś odbywa się, gdy łatwo płatki widelcem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.