Łosoś z grilla w glazurze klonowej
Łosoś z grilla w glazurze klonowej to danie główne dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 23 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 255 kalorii . Za 3,33 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką ketchup, sos worcestershire, mieloną musztardę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny na Czwarty Lipca . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 82% wyniku , co jest wynikiem znakomitym. Podobne przepisy obejmują łosoś z grilla w glazurze klonowo-musztardowej , łosoś w glazurze klonowej i łosoś w glazurze klonowej .
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze osiem składników.
Wlać 1/2 szklanki do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj łososia. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce do 2 godzin. Przykryj i przechowuj w lodówce pozostałą marynatę.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Grilluj łososia skórą do góry na średnim ogniu przez 2-4 minuty.
Przenieś na podwójną grubość wytrzymałej folii (około 17 cali x 21 cali). Połóż trochę zarezerwowanej marynaty na łososiu. Owiń filet folią i szczelnie zamknij. Grilluj 5-6 minut dłużej lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem. Otwórz powoli, aby umożliwić ujście pary.
Posmaruj pozostałą marynatą.
Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, wino musujące i Chardonnay to świetny wybór do grillowanego łososia. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tobacco Road Pinot Noir, Wine. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Tobacco Road Pinot Noir, Wino]()
Tobacco Road Pinot Noir, Wino
Po aromatach ciasta wiśniowego, granatu i owoców liczi następują żywe smaki dżemu truskawkowego z nutami bitej śmietany, goździków i przypraw cynamonowych. To ładne wino o jasnej kwasowości i strukturze przyjaznej dla żywności.