Łosoś z grilla po kubańsku

Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj łososia z grilla po kubańsku. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 38 g białka, 39 g tłuszczu i łącznie 641 kalorii. Za 6,95 USD za porcję ten przepis pokrywa 41% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pokrojonych na środku filetów z łososia, szalotki, soli koszernej i pomidorów winogronowych. 4 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Jest idealny na Czwarty Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, pełnoziarnistej 30 i pescatarian. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 92%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również burgery po kubańsku z grillowaną szynką i serem, glazurowany ananas z bochenkiem cukru i sałatkę z homara przyozdobioną prażonymi orzechami kokosowymi i krewetkami z grilla w stylu kubańskim oraz grillowanym łososiem w stylu pastrami.
Instrukcje
Rozgrzej grill do średniej wysokości. W dużej misce wymieszaj 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z 1 cytryny, czosnek, szalotkę, kminek, cayenne, 1 łyżeczkę soli i połowę kolendry.
Dodaj łososia i obróć do panierowania.
Pozostawić do marynowania na 15 minut w temperaturze pokojowej. W międzyczasie w misce wymieszaj serca palm i pomidorów z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek, sokiem z pozostałej cytryny i resztą kolendry. Sezon z solą.
Posmaruj grill olejem roślinnym. Grilluj łososia okrągłą stroną do dołu, aż do zaznaczenia na dnie, około 4 minut. Obróć i kontynuuj grillowanie, aż zostanie zaznaczone po drugiej stronie i będzie ugotowane, jeszcze 2 do 3 minut. Rozłóż łososia na talerzach.
Podawać z zieleniną i sercami sałatki palmowej; Skrop warzywa sokiem z sałatki.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to świetny wybór na grillowanego łososia. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
![Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.