Łosoś z grilla
Łosoś z grilla wymaga około 1 godziny od początku do końca. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 5,42 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 360 kalorii , 45 g białka i 18 g tłuszczu . 63 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką tymianek, oliwę z oliwek, zieloną cebulę i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej . Sprawdza się dobrze jako drogie danie główne. Czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 99% , co jest wybitne. Wypróbuj Grilled Salmon Salad With Blood Orange Cilantro Vinaigrette , Grilled Salmon With Cherry, Pineapple, Mango Salsa i Grilled Salmon With Mango Salsa, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, zieloną cebulę, pietruszkę, rozmaryn, tymianek, sól, czarny pieprz i czosnek w proszku w małej misce. Odłóż 1/4 szklanki marynaty.
Umieść łososia w płytkim naczyniu i zalej pozostałą marynatą. Przykryj i wstaw do lodówki na 30 minut.
Wyjmij łososia i wyrzuć zużytą marynatę.
Rozgrzej grill do średniej temperatury i lekko natłuść ruszt.
Połóż łososia na rozgrzanym grillu skórą do dołu. Smaż, od czasu do czasu polewając odłożoną marynatą, aż ryba będzie się łatwo rozdzielała widelcem, 15 do 20 minut.