Łosoś z Dekonstruowanym sosem Romesco

Przepis łosoś z Dekonstruowanym sosem Romesco może zaspokoić Twoje europejskie pragnienie w około 45 minut. Na 5,01 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 640 kalorii, 40g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka pomidorów, sól i pieprz, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Szaszłyki z łososia z sosem Romesco, Szaszłyki z łososia i przegrzebka z sosem Romesco, oraz Grillowany łosoś z hiszpańskim sosem Romesco - 7 punktów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni. Pod brojlerem lub na otwartym ogniu piecz paprykę, aż skóra będzie pęczniejąca i poczerniała ze wszystkich stron, a następnie przenieś do miski i przykryj na 15 minut, aby umożliwić skórze parowanie i poluzowanie. Obrać Skórki, de-nasiona i posiekać na kawałki 1/4 cala.
W międzyczasie, ciepła 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym (12-calowy) patelni na średnim ogniu, aż mieni się.
Dodać chleb i smażyć na złoty kolor z obu stron, w sumie około 4 minut.
Wyjąć, pozostawić do ostygnięcia i pokroić w kostkę 1/4 cala.
Dodać kolejną łyżkę oliwy z oliwek na patelni i ciepła, aż mieni się.
Dodać migdały i smażyć krótko, aż tosty, następnie dodać czosnek i pomidory. Gotować, aż soki odparują, 2-3 minuty.
W dużej misce, połączyć zawartość patelni, wraz z pieczonej papryki, chleb, pietruszka, ocet, sok z cytryny, i pozostała oliwa z oliwek.
Dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Filety z łososia przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem i układamy na patelni. Łyżka farszu romesco wokół filetów i pieczenia,aż łosoś jest prawie gotowane przez, 10-15 minut, w zależności od grubości. Brojlery przez ostatnie kilka minut gotowania karmelizować składniki.
Podawać z romesco łyżką łososia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Antica Chardonnay (Mountain Select). Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.