Łosoś z cytryną, kaparami i rozmarynem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łososia z cytryną, kaparami i rozmarynem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 429 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,61 zł / porcja. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka cytryny, rozmarynu liści, grill węglowy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łosoś z cytryną, kaparami i rozmarynem, Łosoś z kaparami cytrynowymi i rozmarynem, oraz Łosoś Z Cytryną I Kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Każdy filet z łososia połóż na kawałku folii wystarczająco dużej, aby się złożyć i zamknąć.
Łososia posmarować z obu stron oliwą z oliwek; doprawić 1/2 łyżeczki soli i pieprzu oraz rozmarynem. Na każdy filet nałożyć 1 plasterek cytryny, 1 łyżkę soku z cytryny, 2 łyżki wina i 1 łyżeczkę kaparów. Łososia zawiń szczelnie w opakowania foliowe.
Umieść opakowania foliowe na gorącej patelni lub stojaku do grillowania i gotuj do średniej, 8 do 10 minut.
Przenieś opakowania foliowe na talerze lub płytkie miski i podawaj, pozwalając każdemu otworzyć folię.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.