Łosoś z cytryną, kaparami i rozmarynem
Łosoś z cytryną, kaparami i rozmarynem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.51 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 477 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 134 stwierdziłoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz oliwę z oliwek, kapary, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Łosoś z cytryną, kaparami i rozmarynem, Łosoś z kaparami cytrynowymi i rozmarynem, oraz Łosoś Z Cytryną I Kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wierzch i spód filetów z łososia posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą, pieprzem i rozmarynem.
Ułóż każdy kawałek przyprawionego łososia na kawałku folii wystarczająco dużej, aby go złożyć i zamknąć. Każdy kawałek łososia wymieszać z 2 plastrami cytryny, 1 łyżką soku z cytryny, 2 łyżkami wina i 1 łyżeczką kaparów. Łososia zawiń szczelnie w opakowania foliowe.
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Na gorącym grillu umieścić foliowe opakowania i gotować przez 10 minut na kawałku łososia o grubości 1 cala.
Podawać w opakowaniach foliowych.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.