Łosoś z cytrusowo-przyprawową glazurą
Łosoś z cytrusowo-przyprawową glazurą jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 15 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 76 kalorii. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka papryki, pieprzu, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z redbookmag.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Łosoś atlantycki z cytrusową glazurą sojową, Cytrusowo-Przyprawowy Łosoś Szkliwiony, oraz Grillowany łosoś z dodatkiem przypraw Wschód-Zachód i pomarańczowo-sojową glazurą.
Instrukcje
Przygotować grill zewnętrzny do bezpośredniego grillowania na medium.In mała miska, wymieszać cukier, sok, papryka, kminek, i pieprz czerwony, aż cukier się rozpuści.
Posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu na miąższu łososia.Grilluj łososia, skórkę do góry, 4 minuty, następnie ostrożnie obróć łososia.
Zmiksuj mieszankę cukru na łososia. Gotować od 4 do 5 minut dłużej lub aż ryba po prostu stanie się nieprzezroczysta przez cały czas, stale szczotkując mieszaninę cukru na łososia.Ostrożnie wyjmij łososia z grilla, przesuwając długą, cienką szpatułkę między mięso a skórę. Wyrzucić skórę.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.