Łosoś z Alaski z Grilla Firecracker
Przepis Firecracker Grilled Alaska Salmon można przygotować w około 6 godzin i 40 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 77 kalorii . Za 67 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Jest idealny na Czwartego Lipca . Jeśli masz pod ręką ocet balsamiczny, filety z łososia, olej sezamowy i kilka innych składników, możesz go zrobić. 594 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wielu osobom naprawdę spodobał się ten przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i peskatariańską . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 47% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis spodobały się także : Kotleciki rybne z mintaja , Pieczona Alaska oraz Sałatka z grillowanego łososia z winegretem z krwistych pomarańczy i kolendry .
Instrukcje
Umieść filety z łososia w średniej wielkości, nieporowatym szklanym naczyniu. W oddzielnej średniej misce wymieszaj olej arachidowy, sos sojowy, ocet, zieloną cebulę, brązowy cukier, czosnek, imbir, płatki czerwonej papryki, olej sezamowy i sól.
Dobrze wymieszaj i zalej rybę. Przykryj i marynuj rybę w lodówce przez 4 do 6 godzin.
Przygotuj grill ogrodowy, rozłóż węgiel drzewny około 5 cali od rusztu i lekko natłuść ruszt.
Grilluj filety 5 cali od węgla przez 10 minut na cal grubości, mierząc w najgrubszym miejscu, lub do momentu, aż ryba będzie się rozpadać na kawałki widelcem. Obróć w połowie pieczenia.