Łosoś Wędzony Solony

Łosoś Wędzony Solony
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj wędzonego łososia z solankami. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 386 kalorii, 38g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na $4.4 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, pieprz, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Solanki i wędzone wytopy, Indyk solony z miodem i wędzony, oraz Indyk solony z jabłkiem i wędzony.

Instrukcje

1
W dużej, wytrzymałej, zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności, wymieszaj cukier, sól, skórkę pomarańczową, cebulę, ziarna pieprzu i 4 szklanki wody. Zamknąć worek i wycisnąć, aby wymieszać, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
PieprzPieprz
CebulaCebula
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
2
Łososia umieścić w worku z solanką; uszczelnić worek. Przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny, ale nie dłużej niż 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
SolankaSolanka
3
Kawałki drewna przykryć wodą; moczyć co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Odsączyć kawałki drewna. Przygotuj i ogrzać palacza za pomocą kawałków drewna i dodawanie wody do patelni zgodnie ze wskazówkami producentów.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
W międzyczasie usunąć łososia z solanki; wyrzucić solankę. Osusz łososia ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
SolankaSolanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Posmaruj obie strony łososia olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Ułóż łososia, skórkę w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
8
Posypać papryką i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
9
Umieść łososia, skórkę w dół, na górnym stojaku do grillowania w smoker. Przykryć i dymu około 1 godziny lub do łososia płatki łatwo z widelcem. Jeśli palenie przestanie, dodać dodatkowe kawałki drewna przez boczne drzwi palacza.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
10
Ułóż łososia, skórkę do góry, na folii. Obierz skórę z ryb i wyrzuć. Użyj folii, aby obrócić rybę na talerz do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn