Łosoś wędzony na gorąco z sałatką z jabłek, suszonych wiśni, orzechów laskowych i zieleni oraz winegret jabłkowy

Łosoś wędzony na gorąco z sałatką z jabłek, suszonych wiśni, orzechów laskowych i zieleni oraz winegret jabłkowy
Łosoś wędzony na gorąco z sałatką z jabłek, suszonych wiśni, orzechów laskowych i zieleni oraz winegret jabłkowy to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 549 kalorii, 32G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz miód, zieleninę dla niemowląt, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 32 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szarlotka z orzechami laskowymi i suszonymi wiśniami, Sałatka Z Korzenia Selera Z Manchego, Orzechami Laskowymi I Suszonymi Wiśniami, oraz Sałatka jabłkowo-słonecznikowa z wędzonym pstrągiem i winegretem z cydru dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W średniej misce wymieszać sól, cukier granulowany, brązowy cukier i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Rozłóż bardzo szeroką folię aluminiową nieco dłużej niż długość ryby na powierzchni roboczej i na wierzchu równie długą warstwą folii z tworzywa sztucznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Ułóż 1 połowę łososia, od strony skóry w dół,na folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
5
Rozetrzyj na miąższ łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
6
Drugą połówkę łososia ułożyć od strony miąższu w dół, na wierzchu pierwszej połowy. Złóż plastik na pokrycie, a następnie zamknij krawędzie folii i mocno zaciskaj wokół ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
7
Umieść owiniętą rybę na patelni z prześcieradłem i przykryj kolejną patelnią z prześcieradłem. Zważyć cegłą lub 2 i przechowywać w lodówce przez 12 godzin. Odwróć rybę i przechowywać w lodówce kolejne 12 godzin. Podczas procesu wycieknie trochę soku, więc upewnij się, że jest miejsce na spływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Rozpakuj rybę i spłucz mieszaninę utwardzającą zimną wodą. Osusz łososia papierowymi ręcznikami i umieść w chłodnym, suchym miejscu (nie w lodówce), aż powierzchnia ryby będzie sucha i matowa, od 1 do 3 godzin w zależności od wilgotności. Do przyspieszenia procesu można użyć wentylatora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
9
Przygotuj palacza z wiórów olchowych. Wędzonego łososia nad tlącymi się frytkami, utrzymując temperaturę wewnątrz palacza na poziomie około 200 stopni F, aż najgrubsza część ryby zarejestruje 150 stopni F, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10
Podawać natychmiast lub schłodzić do temperatury pokojowej, szczelnie owinąć i przechowywać w lodówce do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
11
Łososia ułożyć na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
12
Skropić winegretem z jabłek reserved, a doprawić sałatką z jabłek, suszonych wiśni, orzechów laskowych i zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie SuszoneWiśnie Suszone
JabłecznikJabłecznik
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
ZieloniZieloni
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
13
Serw.
14
Wymieszać ocet, miód, musztardę i sól i pieprz, do smaku, w dużej misce. Powoli ubij w oleju, aż do zemulgowania. Zarezerwuj trochę, aby mżnąć nad rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
15
Dodaj zielenie, jabłka, wiśnie i orzechy laskowe do pozostałych vinaigrette i wrzucić do połączenia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
ZieloniZieloni

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W32 hrs, 25 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia23
Magazyn