Łosoś wędzony i Mozzarella Calzone

Łosoś wędzony i Mozzarella Calzone
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wędzonego łososia i mozzarelli Calzone. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.87 za porcję. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 14g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, żółtko, pomidory romskie i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Łosoś wędzony i Mascarpone Calzone, Kiełbasa i Mozzarella Calzone, oraz Escarole Calzone: Calzone di Ricottan e Escarola.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść blachę do pieczenia na stojaku, gdy piekarnik się nagrzewa. W międzyczasie połączyć pomidory i sól w durszlaku lub sitku ustawionym nad miską i odstawić na 20 minut, aby odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
DurszlakDurszlak
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
3
Ubij razem jajko, żółtko i wodę w małej misce, aż się połączą; odstawić.Ciasto do pizzy podzielić na 4 kawałki. Na lekko posypanej mąką powierzchni, zwiń każdy kawałek w cienki papier okrągły o średnicy około 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Do PizzyCiasto Do Pizzy
żółtko Jajażółtko Jaja
WodaWoda
RolkaRolka
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Umieść ćwiartkę łososia na lewej dolnej stronie każdej rundy ciasta, około 1 cal od krawędzi. Na wierzchu ćwiartka odsączonych pomidorów, a następnie ćwiartka mozzarelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
PomidorPomidor
łosośłosoś
CiastoCiasto
5
Posmaruj 1-calową krawędź każdej rundy ciasta mieszaniną jaj, a następnie złóż każdą rundę ciasta na pół, a następnie ponownie złóż na pół (będzie przypominał kształt ćwiartki).Za pomocą widelca zagniataj krawędzie każdego calzone, aby uszczelnić nadzienie, a następnie przyciąć nadmiar ciasta, aby krawędzie były równe.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
JajkoJajko
6
Przenieść calzones na arkusz pergaminu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
7
Umyj wierzchołki i krawędzie calzones mieszanką jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
8
Usuń gorącą blachę do pieczenia na stojaku z drutu. Przesuń calzones i pergamin na blasze do pieczenia i piec, aż złoty kolor i dmuchane na brzegach, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
9
Podawać natychmiast.Łączenie napojów: bąbelki są zawsze dobrym wyborem, gdy chodzi o łososia—teksturowo wino musujące kontrastuje z kremowością, a lekkie, owocowe smaki uzupełniają pomidory i ryby. 2002 J winnice brut z Północnej Kalifornii wypełnia rachunek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino MusująceWino Musujące
PijPij
PomidorPomidor
łosośłosoś
RybyRyby

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn