Łosoś wędzony i Farfalle w sosie cytrynowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj wędzonego łososia i Farfalle w sosie cytrynowym. Jedna porcja zawiera 534 kalorie, 22g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.88 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, śmietana, szalotka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Artisan Farfalle makaron z wędzonym łososiem i sosem śmietanowym, Farfalle Makaron Z Wędzonym Łososiem I Serem Śmietankowym, oraz Pappardelle w cytrynowym sosie śmietanowym ze szparagami i wędzonym łososiem.
Instrukcje
Odcedzić w durszlaku nad miską, rezerwując 1/4 szklanki płynu do gotowania.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotki; gotować 5 minut, często mieszając.
Dodaj wino; dusić 8 minut lub aż zmniejszy się do około 1/2 szklanki.
Dodać śmietanę, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Zdjąć z ognia; wymieszać z groszkiem i łososiem.
Połącz makaron i reserved płyn do gotowania z sosem śmietanowym. Wymieszać z sokiem i estragonem.
Odstawić 3 minuty na makaron wchłonąć SOS. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.