Łosoś Wędzony Benedykt
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy poranny posiłek, więc dać wędzonego łososia Benedykta spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 360 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka octu winnego, jajka, chleb jajeczny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wędzone Jajka Z Łososia Po Benedyktyńsku, Wędzone Jajka Z Łososia Po Benedyktyńsku, oraz Wędzone Jajka Z Łososia Po Benedyktyńsku.
Instrukcje
Połącz szalotki i musztardę w średnim rondlu. Stopniowo ubijać w winie. Gotuj na dużym ogniu, aż mieszanina zostanie zredukowana do 1/2 szklanki, często ubijając, około 10 minut.
Ubij śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
Napełnij dużą miskę zimną wodą. Doprowadzić dużą patelnię wody do wrzenia; dodać ocet. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Pracując z 6 pełnymi jajkami na raz, rozwałkuj jajka i dodaj do gotującej się wody. Gotować, aż białka są ustawione, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenosić 1 jajko na raz do zimnej wody. Reserve patelnia z wodą octu. (Można przygotować 1 godzinę wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Umieść 2 Trójkąty tostowe na każdym z 6 talerzy. Top z łososiem. Przynieś wodę z octem na wolnym ogniu.
Sos śmietanowy przełożyć na wierzch podwójnego kotła nad gotującą się wodą.
3 surowe żółtka ubić w sosie śmietanowym.
Trzepaczka stale, aż sos zgęstnieje i natychmiastowy odczyt termometru włożonego do sosu rejestruje 71°, około 4 minut.
Dodać posiekany koperek i ubijać 1 minutę. Używając łyżki szczelinowej, delikatnie przenieść jajka w koszulce, 1 na raz, z miski zimnej wody na patelnię gotującej się wody octu. Jajka ugotować na ciepło, około 30 sekund. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś 1 jajko w koszulce do każdego trójkąta tostowego. SOS łyżeczkowy.
W razie potrzeby udekorować gałązkami koperku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.