Łosoś w sosie pieczarkowym
Łosoś z sosem grzybowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $6.95 za porcję. Jedna porcja zawiera 473 kalorie, 39g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, ząbek czosnku, masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łosoś w sosie cytrynowo-grzybowym, Pieczony Łosoś Z Sosem Pieczarkowym, oraz Paszteciki Z Łososia W Sosie Pieczarkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filety z łososia ułożyć w naczyniu do pieczenia i zalać sokiem pomarańczowym. Doprawić solą; odstawić na 5 minut. Obrócić filety; odstawić na 5 minut dłużej.
Tymczasem na dużej patelni roztopić 4 łyżki masła.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż pachnące.
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż grzyby uwolnią swój płyn, 5 minut. Wymieszać szalotki i gotować odkryte na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, 5 protokół.
Dodaj wino; gotuj przez 1 minutę.
Dodaj bulion i śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem.
Podczas gdy sos gotuje się na wolnym ogniu, przenieść łososia do obrębionej blachy do pieczenia, obrane strony w dół. Każdy filet wymieszać z 1/2 łyżeczki pozostałego masła. Broil 5 cali od ognia przez 5 minut, bez obracania, aż bogato rumiane i po prostu gotowane. Łyżka sosu na talerzach, ustawić łososia na wierzchu i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Można spróbować Laguna Winery Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.