Łosoś w sosie limonkowo-Sherry
Łosoś z sosem limonkowo-Sherry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 371 kalorii, 34g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 43 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, sok z limonki, ocet sherry i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest super. Spróbuj Łosoś smażony w miodzie z sosem limonkowym z rumianym masłem-najlepszy łosoś jaki jadłem, Łosoś w sosie limonkowym, oraz Łosoś limonkowy z sosem sojowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łososia posypać z obu stron solą i pepper.In patelnia nonstick lub duża patelnia sauté na średnim ogniu, ogrzać oliwę z oliwek.
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Umieścić łososia na patelni i gotować, aż złocisty pod spodem, o 4 protokół. Ostrożnie obrócić łososia i gotować, aż ryba jest nieprzezroczysta przez cały, 4 minut więcej.
Dodaj sok z limonki i ocet sherry.Gotować przez 5 minut więcej.
Łososia przełożyć na półmisek i podawać od razu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.